Nieuws

Dag van de verpleging

12 mei 2023

Vandaag, op 12 mei, is het de internationale Dag van de Verpleging, ook wel Dag van de Zorg genoemd. Op deze dag bedanken we alle medewerkers die zich inzetten voor de zorg en ondersteuning van miljoenen ouderen, cliënten en patiënten. Iedere dag spannen zij zich in voor warme en persoonlijke zorg, ook in tijden dat de vraag naar zorg en daarmee de druk op zorgprofessionals, groot is. 

#Dikkedankjewel

Brancheorganisaties ActiZ, VGN, Zorgthuisnl en NVZ gebruiken deze dag als extra moment om alle medewerkers in de zorg te bedanken. Met een #dikkedankjewel én een digitale kaartjescampagne bedanken we al die hardwerkende zorgprofessionals in Nederland. Want dankzij hun zorg, bloeit er altijd iets op. 

‘In alle zorgsectoren is de druk op de zorg groot, mede door de krappe arbeidsmarkt. Dit zorgt onder meer voor een hoge werkdruk en veel verzuim onder medewerkers’, licht ActiZ voorzitter Anneke Westerlaken toe. ‘In de verpleging, verzorging en thuiszorg wordt door de dubbele vergrijzing en de groeiende vraag naar zorg, een groot beroep gedaan op onze collega's in de zorg.’

Zij verdienen daarvoor een #dikkedankjewel: iedere dag, maar in het bijzonder op 12 mei, de Dag van de Zorg. Het thema van de campagne is dit jaar een bos bloemen. ‘Een mooi symbool van dankbaarheid’, vindt Westerlaken. ‘Met het motto ‘Dankzij jouw zorg bloeit er altijd iets op’ spreken we onze waardering uit aan al die hardwerkende zorgcollega's.’

Het waardevolle werk van de zorgprofessional verdient iedere keer weer onze aandacht. Dankzij hun zorg, bloeit er altijd iets op.

Een persoonlijke kaart

Dit jaar is er een kaartjescampagne bedacht: een manier om zoveel mogelijk mensen met een persoonlijke boodschap te bedanken. Via het campagneplatform www.dikkedankjewel.nl kan iedereen vanaf 9 mei 2023 een digitale kaart versturen naar iemand die in de zorg werkt. Via email, Whatsapp of social media wordt de kaart verzonden. De ontvanger van de kaart kan na het lezen van de persoonlijke boodschap ook om zelf een kaartje versturen naar een van zijn of haar collega’s.

We roepen dan ook iedereen op om een kaartje te versturen. Naar de verpleegkundige van je partner, de verzorgende van je moeder, de thuiszorgmedewerker van je vader, de begeleider van je kind, je collega, een familielid of vriend die in de zorg werkt. Westerlaken: ‘Want het waardevolle werk van de zorgprofessional verdient iedere keer weer onze aandacht. Dankzij hun zorg, bloeit er altijd iets op. Daarom een bloemetje voor jou.’

Wie draag jij een warm hart toe?

Wie in de zorg werkt, is er altijd voor een ander. Dat maakt het werk mooi, maar het gaat soms ten koste van jezelf. Lazzo helpt zorgmedewerkers de balans te vinden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. De Dag van de Zorg is een mooie gelegenheid om de zorgmedewerkers te laten zien dat wij ze een warm hart toedragen!

Ga naar de Lazzo Facebook- of Instagram-pagina. Tag iemand in de zorg die jij een warm hart toedraagt en maak kans op een speciale ‘Dag van de Zorg’ Tony’s Chocolonely reep van Lazzo!

Meer relevante artikelen

Nieuws

Azora kiest voor Action Learning op weg naar high performing teams

Nieuws

Hoe betrek je mantelzorgers en naasten bij het gesprek over de toekomst van de zorg?

Nieuws

In gesprek blijven na Mag ik je kussen? Hoe doe jij dat?