Nieuws

Grote belangstelling voor regeling duurzame inzetbaarheid

24 oktober 2022

Vorige week lanceerden vakbonden en werkgevers de regeling duurzame inzetbaarheid. Met de regeling kunnen zorgorganisaties aanbevolen interventies kosteloos inzetten in de eigen organisatie. De belangstelling voor de regeling was groot: nu al is het maximum bedrag bereikt. Op dit moment wordt onderzocht hoe het budget kan worden opgehoogd. Zodat zoveel mogelijk organisaties die nu geen aanspraak hebben kun doen, toch gebruik kunnen maken van deze regeling.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Heb je je al aangemeld voor de regeling en heb je bericht gekregen dat de gelden zijn gereserveerd? Dan hoef je niets te doen. Met het advies dat je hebt gekregen, kun je een interventiepartner uitzoeken die een passend aanbod heeft voor jullie organisatievraag. De interventiepartners brengt een maatwerkafspraak en -offerte uit en binnen 6 weken dien je daarmee je definitieve aanvraag in. Tot die tijd wordt het budget voor je gereserveerd.

Heb je je aangemeld en bericht gekregen dat er nog geen budget gereserveerd kan worden? Dan moet je helaas nog even wachten met het uitkiezen van een passende interventie. We hopen je zo snel mogelijk op de hoogte te brengen of er budget beschikbaar is.

Aanmelden blijft mogelijk

Heb je je nog niet aangemeld maar wilde je dat wel doen? Dat kan. Let er wel op dat het niet zeker is dat er budget beschikbaar komt. Momenteel wordt uitgezocht hoeveel extra geld er beschikbaar is en welke organisaties daar aanspraak op kunnen doen. Het is afhankelijk van de voorwaarden van de subsidieverstrekker (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) op welke termijn we hier zekerheid over kunnen geven.

Hoe het werkt: de organisatie meldt zich aan, vult een korte, informatieve scan in en ontvang op basis hiervan een op maat gesneden advies over de geschikte interventies voor de eigen organisatie. Met deze aanbevelingen kan de organisatie uit het aanbod een interventiepartner kiezen. Met de interventiepartner worden vervolgens maatwerkafspraken gemaakt. Bekostiging en (financiële) afwikkeling worden geregeld vanuit het programma.

Meer relevante artikelen

Nieuws

Azora kiest voor Action Learning op weg naar high performing teams

Nieuws

Hoe betrek je mantelzorgers en naasten bij het gesprek over de toekomst van de zorg?

Nieuws

In gesprek blijven na Mag ik je kussen? Hoe doe jij dat?