Hoe Dan? gaat in gesprek over de zorg van morgen

Nieuws
01 mei 2023

Het is voor jou als zorgmedewerker geen nieuws dat we voor grote uitdagingen staan: de vraag naar zorg stijgt, terwijl er minder mensen in onze sector werken. Hoe verzekeren we de kwaliteit van onze zorg? En hoe zorgen we ervoor dat het werk leuk blijft? Hoe houden we het vol? Onderzoek laat ons zien dat jij je als zorgmedewerker juist over die onderwerpen het meeste zorgen maakt. Het moet dus echt anders. Niet alleen voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken, maar ook voor jou en je collega’s. Om het gesprek hierover aan te jagen, lanceren werkgevers en vakbonden vandaag, op 1 mei, de campagne Hoe Dan?

Toekomstbestendige zorg

Hoe dan?! Als je het zelf al niet was, dan heb je het ongetwijfeld een collega wel eens horen zeggen. Als er iemand is die weet hoe het anders of slimmer kan, dan ben jij het wel. Jouw kennis en ervaring zijn goud waard. Voor jezelf, voor je collega’s en voor al die mensen die jullie zorg zo hard nodig hebben. Je bent natuurlijk verantwoordelijk voor de verandering die zo nodig is in de zorg. Maar zou het niet mooi zijn als we met elkaar oplossingen vinden die het werk van jou en al die geweldige collega’s in het land net even eenvoudiger maken? Zodat jullie niet elke dag hoeven te rennen. Een gezonde toekomst voor jou en de sector. Dat is waar we het voor doen.

In gesprek

Met de campagne Hoe Dan? gaan we op zoek naar antwoorden voor de zorg van morgen. Wat heeft de zorg nodig? En wat heb jij nodig? De Hoe Dan?-toolkit inspireert je met goede vragen. Met dilemma’s, stellingen en opdrachten jagen we het goede gesprek over de toekomst aan. Op de werkvloer, en online. Op www.hoedan.nl kunnen zorgorganisaties de toolkit bestellen om deze campagne zelf uit te rollen en met eigen medewerkers het gesprek hierover aan te gaan. Op de landelijke website vind je in de looptijd van de campagne ook de goede voorbeelden en ideeën van jouw vakgenoten.

Tijd dus voor een goed gesprek met je collega’s. Wat maak je mee? Wat drijft je in je werk? Waar droom je van? Maar ook: waar lig je 's nachts wakker van? Zoek elkaar op en inspireer elkaar. Vaak zijn het juist die gesprekken met collega’s waarin de beste ideeën ontstaan over hoe het misschien ook zou kunnen. Wie weet vinden jullie samen oplossingen waar jij, jullie en misschien zelfs de hele sector beter van worden.

Ga naar www.hoedan.nl en praat mee over de zorg van morgen.

Meer relevante artikelen

Nieuws

De voordelen van zorgtechnologie voor cliënt en verzorgende

Nieuws

Spraakgestuurd rapporteren levert een tijdswinst van 30 procent op voor zorgmedewerkers

Nieuws

Branchebeeld 2022: Ondanks hoge werkdruk VVT blijft passie voor het vak groot