Nieuws

Ruim 100 organisaties aan de slag met interventies rondom duurzame inzetbaarheid

30 maart 2023

In oktober vorig jaar lanceerden vakbonden en werkgevers de regeling Duurzame Inzetbaarheid. Met de regeling kunnen zorgorganisaties aanbevolen interventies kosteloos inzetten in de eigen organisatie. De belangstelling voor de regeling was groot. Inmiddels heeft een groot deel van de ingeschreven organisaties toezegging gekregen om met de interventie(s) aan de slag te gaan.

Niet alle zorgorganisaties die zich aangemeld hebben, krijgen een toezegging. Dat komt omdat er meer aanmeldingen zijn dan dat er budget beschikbaar is. Ook lukt het niet alle organisaties om hun aanmelding op tijd of compleet in te dienen. Eind maart worden de laatste toezeggingen gedaan. Omdat alle interventies in februari 2024 afgerond moeten zijn, is het van belang dat zorgorganisaties op tijd kunnen beginnen. Organisaties gaan aan de slag met één of meerdere interventies vanuit ons aanbod.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Heb je als organisatie een aanvraag gedaan en heb je nog geen toezegging ontvangen? Je krijgt dan een bericht dat de toezeggingen stoppen en je niet meer van de regeling gebruik kunt maken. Op het platform Over Morgen vind je welke andere mogelijkheden het programma biedt om te werken aan duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie.

We gaan ook leren van de interventies die nu in de praktijk uitgevoerd worden. Met onder meer interviews vanuit de organisaties die interventies uitvoeren en tips voor zorgmedewerkers, die gebundeld worden op lazzozorg.nl. En mede dankzij het onderzoek dat onder leiding van professor Annet de Lange plaatsvindt, kan de hele sector leren van dat wat we in het klein onderzoeken.

Over de regeling

Met de regeling Duurzame inzetbaarheid worden zorgorganisaties in de sector ondersteund om medewerkers gemotiveerd en gezond hun werk te laten doen. De regeling is beschikbaar voor organisaties die vallen onder de CAO VVT. Zij kunnen interventies kiezen ter waarde van 20.000 – 60.000 euro, afhankelijk van het aantal medewerkers in de organisatie. De interventies worden op maat gemaakt; geen organisatie of situatie is immers hetzelfde. Het gaat om de juiste collega in de juiste omgeving en met het juiste instrument. Maar ook om het juiste thema, zoals het ontwerp van werk, zelfmanagement, HR of leiderschapsstijl.

Meer relevante artikelen

Nieuws

Azora kiest voor Action Learning op weg naar high performing teams

Nieuws

Hoe betrek je mantelzorgers en naasten bij het gesprek over de toekomst van de zorg?

Nieuws

In gesprek blijven na Mag ik je kussen? Hoe doe jij dat?