Aan de slag

Hier vind je handige tools voor het gesprek over morgen in jouw organisatie. Met wie ga jij het gesprek aan?

Een doelstelling vanuit het programma Over Morgen is om het gesprek binnen organisaties over de zorg van morgen aan te jagen en te ondersteunen bij activiteiten die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Op deze pagina bieden we suggesties aan om hier als organisatie, team of medewerker zelf (verder) mee aan de slag te gaan.

Thema van de maand: elke dag gezond aan het werk

Gezond blijven werken. Wie wil dat nu niet? Voor wie in de zorg werkzaam is, kunnen er obstakels zijn die een fitte werkdag in de weg kunnen staan. Dat betekent niet dat er niets aan te doen is. Kom in actie en vind hier tips om fit en gezond de werkdag door te komen. 

Ga met dit thema aan de slag of kies een van de andere thema's. 

Uitgelicht

Aan de slag op organisatieniveau


Kies uit de verschillende vormen:

  • Dialoog
  • Leren
  • Van brainstorm naar actie

Aan de slag op teamniveau


Kies uit de verschillende vormen:

  • Dialoog
  • Leren
  • Van brainstorm naar actie

Lazzo

Lazzo

Alle medewerkers in de ouderenzorg moeten de kans hebben om zich te blijven ontwikkelen. Daarbij dragen de arbeidsomstandigheden eraan bij dat je gezond, gemotiveerd en productief kunt blijven werken tot aan je pensioen. Dat is waar Lazzo voor staat. 

Wil je je door ontwikkelen, wil je juist meer uren werken of meer weten en leren over hoe technologie jouw werk eenvoudiger maakt? Het kennisplatform Lazzo deelt oplossingen op maat die aansluiten bij jouw wensen.

Lazzo

Hoe dan?

Hoe dan?

We moeten het werk anders organiseren, maar Hoe Dan? Met campagneaanpak ‘Hoe dan?’ gaan we op zoek naar antwoorden. Naar de beste ideeën om als sector van te leren en te profiteren.

Hoe Dan? is gericht op het activeren van de dialoog met en tussen zorgmedewerkers. De campagnemiddelen zoals gesprekskaarten, een kletspot, een scheurmuur en het gespreksbankje kunnen op de werkvloer gebruikt worden. 

Hoe dan?

Links en inspiratie

Kijk op de volgende websites voor meer inspiratie en voorbeelden:

Werkvormen

Hoe ga jij het gesprek over de toekomst van zorg voeren in jouw organisatie? 

Bekijk voor inspiratie de pagina werkvormen. Hier vind je voorbeelden van werkvormen die je helpen om het gesprek op gang te brengen. 

Deel en wissel uit

We nodigen jullie graag uit om tips en ervaringen met elkaar uit te wisselen over het inzetten van deze vervolgactiviteiten binnen jullie organisaties.

En uiteraard horen we graag of jullie nog suggesties en aanvullingen hebben die we kunnen opnemen of ontwikkelen in aanvulling op deze 'aan de slag pagina'. Dat kun je aan ons laten weten via: office@vvtwerktaanmorgen.nl