Aan de slag

Hier vind je handige tools voor het gesprek over morgen in jouw organisatie. Met wie ga jij het gesprek aan?

Een doelstelling vanuit het programma Over Morgen is om het gesprek binnen organisaties over de zorg van morgen aan te jagen en te ondersteunen bij activiteiten die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Op deze pagina bieden we suggesties aan om hier als organisatie, team of medewerker zelf (verder) mee aan de slag te gaan.

Thema van de maand: Leren en ontwikkelen

Alle zorgorganisaties staan voor de opgave om invulling te geven aan de zorg van morgen.
De urgentie is voor iedereen meer dan duidelijk. Hoe ga je in gesprek over de toekomst van zorg binnen jouw organisatie? En hoe zorg je dat dit gesprek ook voortdurend gevoerd blijft worden? Niet praten om het praten, maar omdat iedereen vanuit zijn eigen plek en perspectief kan en moet bijdragen aan het vormgeven van verandering. Via concrete tools en activiteiten willen wij jouw organisatie helpen met deze opgave. Maar het is natuurlijk nog veel beter als we binnen de zorg leren van en met elkaar. Zodat we ook op sectorniveau samenwerken in het vormgeven van de zorg van morgen. 

Ga met dit thema aan de slag of kies een van de andere thema's. 

Uitgelicht

Aan de slag op organisatieniveau


Kies uit de verschillende vormen:

  • Dialoog
  • Leren
  • Van brainstorm naar actie

Aan de slag op teamniveau


Kies uit de verschillende vormen:

  • Dialoog
  • Leren
  • Van brainstorm naar actie

Lazzo

Lazzo

Alle medewerkers in de ouderenzorg moeten de kans hebben om zich te blijven ontwikkelen. Daarbij dragen de arbeidsomstandigheden eraan bij dat je gezond, gemotiveerd en productief kunt blijven werken tot aan je pensioen. Dat is waar Lazzo voor staat. 

Het kennisplatform Lazzo deelt oplossingen op maat die aansluiten bij de wensen van jouw medewerkers. Bijvoorbeeld over eigen ontwikkeling, roosters, in gesprek met cliënten, omgaan met technologie, werkplezier en samenwerken met collega's. 

Lazzo

Hoe dan?

Hoe dan?

We moeten het werk anders organiseren, maar Hoe Dan? Met campagneaanpak ‘Hoe dan?’ gaan we op zoek naar antwoorden. Naar de beste ideeën om als sector van te leren en te profiteren.

Hoe Dan? is gericht op het activeren van de dialoog met en tussen zorgmedewerkers. De campagnemiddelen zoals gesprekskaarten, een kletspot, een scheurmuur en het gespreksbankje kunnen op de werkvloer gebruikt worden. 

Hoe dan?

Links en inspiratie

Kijk op de volgende websites voor meer inspiratie en voorbeelden:

Werkvormen

Er zijn vele werkvormen beschikbaar om het gesprek over morgen in jouw organisatie te voeren. We helpen je graag op weg. 

Zie hier enkele voorbeelden van werkvormen voor dialoog, intervisie en brainstorm. 

label

Deel en wissel uit

We nodigen jullie graag uit om tips en ervaringen met elkaar uit te wisselen over het inzetten van deze vervolgactiviteiten binnen jullie organisaties.

En uiteraard horen we graag of jullie nog suggesties en aanvullingen hebben die we kunnen opnemen of ontwikkelen in aanvulling op deze 'aan de slag pagina'. Dat kun je aan ons laten weten via: office@vvtwerktaanmorgen.nl