Werkvormen

Voor teamleiders en teamcoaches. Bekijk op welke manier je in het team vervolg kunt geven aan het gesprek over de zorg van morgen.

Theatervoorstelling

Leren en ontwikkelen

Alle zorgorganisaties staan voor de opgave om invulling te geven aan de zorg van morgen. De urgentie is voor iedereen meer dan duidelijk. Hoe ga je in gesprek over de toekomst van zorg binnen jouw organisatie? En hoe zorg je dat dit gesprek ook voortdurend gevoerd blijft worden? Niet praten om het praten, maar omdat iedereen vanuit zijn eigen plek en perspectief kan en moet bijdragen aan het vormgeven van verandering. Via concrete tools en activiteiten willen wij jouw organisatie helpen met deze opgave. Maar het is natuurlijk nog veel beter als we binnen de zorg leren van en met elkaar. Zodat we ook op sectorniveau samenwerken in het vormgeven van de zorg van morgen.

Team

Informele zorg

Samen zorgdragen voor de best mogelijke zorg. Dat is wat iedereen die werkzaam is in de zorg voor ogen heeft. Om de cliënt de best mogelijke zorg te kunnen bieden wordt steeds vaker een beroep gedaan op de informele zorg: mantelzorg, een (actief) sociaal netwerk, vrijwilligerswerk en burgerinitiatieven. Goede samenwerking tussen zorgmedewerkers en de informele zorgverleners is daarom heel belangrijk. Hoe pak je dat als zorgmedewerker aan?

Wil jij concreet aan de slag met het betrekken van mantelzorgers en naasten bij de zorg van cliënten? Dit kan door middel van het FamilieStartGesprek. Je vindt de tool hier.

Actiz 5464