VVT werkt aan morgen

Het programma ‘VVT werkt aan morgen’ voert en voedt het gesprek over de toekomst van de zorg. Zorgorganisaties staan voor grote uitdagingen. Werkplezier. Medewerkers aan boord houden. Haalbare en betaalbare zorg. Ook straks. Hoe organiseren we dat? Als programma zoeken we baanbrekende ideeën, we verbinden initiatieven en ondersteunen zorgorganisaties. Dat doen we met kennis, campagnes en programma’s voor zorgmedewerkers en zorgorganisaties. En als we de kans krijgen om het grote publiek mee te nemen, doen we dat.

Wie zitten er achter vvtwerktaanmorgen

Wie zitten er achter het programma VVT werkt aan morgen? 

Het programma VVT werkt aan morgen is een initiatief van A+O VVT, een samenwerkingsverband van werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl, en vakbonden FNV, CNV, Nu ’91 en FBZ en wordt medegefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanuit de subsidie Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU). Het programmateam bestaat uit een klein team van ervaren projectleiders, gedreven om een bijdrage te leveren aan de beweging die de zorg doormaakt.


Het gesprek over de zorg van morgen

We hebben diverse activiteiten, waarvan onderstaande de belangrijkste. Grasduin door onze website om hier meer over te lezen.

  • Een van onze activiteiten is de spraakmakende theatervoorstelling 'Mag ik je kussen?'. In samenwerking met zorgorganisaties worden theaters in het hele land aangedaan. Al meer dan 40.000 zorgmedewerkers bezochten deze spraakmakende en hartverwarmende voorstelling.
  • Velen maakten ook kennis met onze campagne ‘Hoe Dan?. Met met pittige, grappige en verrassende stellingen van Hoe dan? voeren zorgorganisaties intern het gesprek over de zorg. De materialen uit de toolkit kunnen kosteloos worden besteld.
  • Zorgorganisaties die aan de slag willen met duurzame inzetbaarheid kunnen gebruikmaken van onze regeling Duurzame inzetbaarheid voor gesubsidieerde interventies. Ze worden daarbij ondersteund met advies en informatie om de resultaten te borgen.