Luister eens, we moeten het echt over morgen hebben

We worden met zijn allen steeds grijzer. Tegelijkertijd is er steeds minder zorg beschikbaar. Een pittige uitdaging, maar ook een kans om met andere ogen naar de zorg te kijken. Hoe organiseren we straks haalbare en betaalbare zorg?

Over morgen zoekt in dialoog naar baanbrekende ideeën voor de zorg van morgen. Met kennis, campagnes en programma’s motiveren en activeren we zorgmedewerkers, zorgorganisaties, de sector en het grote publiek.

Oprechte aandacht 2 vrouw met verzorgende 1

Hier doen we
het voor

480.000

mensen werken in de VVT
18.000+

medewerkers tekort in 2024
2.6 mln

65 plussers in 2040

Werk mee aan morgen

Samen werken we aan de zorg van morgen. Door met elkaar in gesprek te gaan over onze uitdagingen en oplossingen voor de toekomst. Door te leren van de praktijk en van wetenschappelijk onderzoek. En door aan de slag te gaan met bewezen interventies. Doe je mee?

Leren en inspiratie

Leren & inspiratie

We onderzoeken wat nodig is op het gebied van duurzame inzetbaarheid en ontwikkelen aanbod om anders organiseren van zorg te stimuleren. Ook meten we de effectiviteit van interventies in de praktijk. Zo leren we wat nodig is om organisaties wendbaar te maken voor de toekomst. 

In gesprek

In gesprek

Met theatervoorstelling Mag ik je kussen? en de bewustwordingscampagne Hoe Dan? jagen we het gesprek over de verandering van het werk in de zorg aan. In dialoog met medewerkers gaan we op zoek naar nieuwe oplossingen en ideeën.

Aan de slag

Aan de slag

Ontdek hoe je binnen jouw organisatie direct aan de slag kan gaan. We ondersteunen onder andere door het inzetten van effectieve interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid en we bieden tools en activiteiten aan die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

groene pijlen

Een terugblik op Over Morgen in 9 verhalen

De highlights van het programma Over Morgen door de ogen van medewerkers in onze sector. Van verpleegkundigen tot bestuurders, zijn zij aan de slag met de toekomst van de zorg.

Lees verhalen

Actueel

Lees meer over de laatste ontwikkelingen en actualiteiten binnen het programma Over Morgen. Laat je inspireren door goede initiatieven en verrassende verhalen over de zorg van morgen.

BC Kaarten
Verhalen
Een aanpak om teams en leidinggevenden tot bloei te laten komen
Lees verder
I Stock 1135088054
Nieuws
Deel ervaringen met andere zorgorganisaties
Lees verder
Teamzorg nijmegen
Verhalen
Teamzorg Nijmegen past zich aan na snelle groei
Lees verder
Handen
Verhalen
Thuisteam Twente legt met Action Learning de regie bij medewerker
Lees verder

Theatervoorstelling

Mag ik je kussen?

‘Mag ik je kussen?’ is een eerlijke, oprechte en uitdagende theatervoorstelling over de toekomst van de zorg. Spraakmakend en een hart onder de riem tegelijk. Na afloop gaan we samen het gesprek aan om te praten over de zorg van morgen. Hoe zorgen we ervoor dat het werk in de zorg leuk blijft? Zodat medewerkers zichzelf niet over de kop werken en cliënten op goede zorg kunnen blijven rekenen.

Theater