Over duurzame inzetbaarheid

Investeren in duurzame inzetbaarheid is noodzakelijk in de sector. Het goede nieuws: er zijn voldoende mooie voorbeelden en goede instrumenten beschikbaar. Succesvolle en effectieve interventies die veel meer aandacht en bekendheid verdienen. Daarom ondersteunen we zorgorganisaties met een regeling vol mogelijkheden.

Duurzame inzetbaarheid

Interventies op maat

Geen collega of situatie is hetzelfde. Voor een succesvolle interventie is een ideale match belangrijk tussen werk en de medewerker. Dat is het idee achter het persoon-werk fitmodel. Kies het juiste instrument en het juiste thema, zodat het aansluit bij de omgeving en de teams in jullie organisatie. 

Inschrijven voor vouchers 

Van 1 tot en met 21 september 2024 kun je als zorgorganisatie in de VVT weer inschrijven voor vouchers. Daarmee kunnen kosteloos interventies worden afgenomen voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Net als bij de vorige regeling worden vouchers toegekend voor zover het budget reikt.

De volgende vouchers komen beschikbaar:

  • Organisaties met 10 tot 1.000 medewerkers - 30.000 euro
  • Organisaties met 1.000 medewerkers of meer - 60.000 euro 

Op 1 oktober ontvangen inschrijvers bericht of de voucher is toegekend, of niet. 

Zie ook de vragen en antwoorden over de Regeling Duurzame Inzetbaarheid. Staat je vraag hier niet bij? Dan kun je een vraag stellen via ons platform. In deze nieuwsmail is kort de procedure voor toekenning toegelicht.

Persoon werk fit final

Zo gaat het werken - inschrijving van 1 tot en met 21 september

1. Aanmelden en vragenlijst invullen
De vragenlijst gaat over de duurzame inzetbaarheid bij jullie organisatie. Na het invullen ontvang je een samenvatting en wacht je op een bevestiging of de voucher is toegekend. 

Stel dat het aantal aanvragen hoger dan het beschikbare budget, dan gaan we de vouchers toekennen aan kleine en grote organisaties, conform de verdeling in de sector. Als binnen deze categorieën een overschrijving is, verdelen we op basis van loting. Het moment van inschrijving heeft geen invloed. 

2. Toekenning voucher
Begin oktober krijg je een reactie op je aanvraag. Ontvang je een bevestiging? Dan kun je een interventie kiezen uit het brede aanbod op deze website. Als je aanvraag wordt afgewezen dan kom je op een wachtlijst. Als er vouchers (deels) vrijvallen, krijg je misschien alsnog een voucher.

3. Aanvragen interventie
Je neemt zelf contact op met de interventiepartner van je keuze voor een maatwerkafspraak en offerte. Zorg dat er binnen drie maanden (nadat je de voucher kreeg) een offerte kreeg en binnen nog eens drie maanden de interventie plaatsvindt of is ingepland. Anders vervalt je voucher.

4. Goedkeuring en aan de slag
Wacht op een bevestiging van de offerte. Vervolgens kun je met je gekozen interventie aan de slag.

Wil je op de hoogte blijven van de regeling Duurzame Inzetbaarheid? Laat het weten via dit formulier. Dan houden we je op de hoogte.

Over de regeling

Met een MDIEU subsidie ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. We bieden een regeling om verbreding en versnelling te verkrijgen, zodat steeds meer VVT-organisaties werk maken van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De interventies vallen in een MDIEU-subsidie. Het programma De VVT Over Morgen koopt ze centraal in en stelt ze beschikbaar.

Scherp

Langdurig resultaat met borgingssessies

Met de Regeling Duurzame Inzetbaarheid willen we resultaten boeken met langdurig resultaat. Daarom hebben alle interventies een element van 'borging'. Dat kan zijn door samen een strategie of plan van aanpak te maken, door kennis over te dragen en/of mensen bij zorgorganisaties te trainen. Kortom, door sleutelpersonen te betrekken en er een vervolg aan te geven.

Tijdens de eerste fase van Over Morgen hebben bijna 100 zorginstellingen interventies afgenomen via de Regeling Duurzame Inzetbaarheid. In juni 2024 ontvingen ze een mail over de mogelijkheid om nog een sessie af te nemen om het resultaat van de interventie te versterken en vast te houden. In overleg met de betreffende interventiepartner kunnen ze van dit aanbod gebruik maken tot en met juni 2025.

Vragen? Stuur dan een mail naar info@vvtwerktaanmorgen.nl onder vermelding van borgingssessies.