Over duurzame inzetbaarheid

Investeren in duurzame inzetbaarheid is noodzakelijk in de sector. Het goede nieuws: er zijn voldoende mooie voorbeelden en goede instrumenten beschikbaar. Succesvolle en effectieve interventies die veel meer aandacht en bekendheid verdienen en nog veel belangrijker: ook ingezet en gebruikt kunnen worden. Daarom ondersteunen we zorgorganisaties met een regeling vol mogelijkheden.

Duurzame inzetbaarheid

Interventies op maat

Geen collega of situatie is hetzelfde. Voor een succesvolle interventie is een ideale match belangrijk. De juiste collega met de juiste omgeving en het juiste instrument, maar ook met het juiste thema. Denk aan het ontwerp van werk, zelfmanagement, HR en leiderschapsstijl.

Ruim 180 organisaties schreven zich in voor de regeling Duurzame Inzetbaarheid en meer dan 100 organisaties zijn aan de slag gegaan. Op deze pagina delen we wat zij bereiken en hoe ze dat doen, zodat de hele branche daarvan kan leren.

Persoon werk fit final

Zo werkt het

 1. Aanmelden en scan
  Meld je aan en vul een korte scan in.
 2. Advies
  Ontvang persoonlijk advies over de geschikte interventies voor jouw organisatie.
 3. Keuze en aanvragen
  Met de aanbeveling zoek je een interventiepartner die voor jouw een maatwerkafspraak en -offerte uitbrengt. Binnen zes weken dien je je aanvraag in, tot die tijd wordt je budget gereserveerd.
 4. Goedkeuring en aan de slag
  Na toekenning van de gelden kun je met je gekozen interventie aan de slag.

Er is een nieuwe regeling Duurzame Inzetbaarheid in ontwikkeling. Heb je hiervoor belangstelling? Laat het weten via dit formulier. Dan houden we je op de hoogte.

Over de regeling

Met een MDIEU subsidie ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. Om de gewenste verbreding en versnelling te verkrijgen, zodat (steeds) meer VVT-organisaties structureel werk maken van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, bieden we een regeling om hen te stimuleren.

De interventies vallen binnen een MDIEU subsidie. Ze worden binnen het programma De VVT werkt vandaag aan morgen centraal ingekocht en via deze regeling beschikbaar gesteld.

Support

Heb je hulp nodig of vragen over de aanvraag van deze regeling?
We helpen je graag verder. Stuur een mail of bel ons op 088-3888370.