Over duurzame inzetbaarheid

Investeren in duurzame inzetbaarheid is noodzakelijk in de sector. Het goede nieuws: er zijn voldoende mooie voorbeelden en goede instrumenten beschikbaar. Succesvolle en effectieve interventies die veel meer aandacht en bekendheid verdienen en nog veel belangrijker: ook ingezet en gebruikt kunnen worden. Daarom ondersteunen we zorgorganisaties met een regeling vol mogelijkheden.

Duurzame inzetbaarheid

Interventies op maat

Geen collega of situatie is hetzelfde. Voor een succesvolle interventie is een ideale match belangrijk tussen werk en de medewerker. Dat is het idee achter het persoon-werk fitmodel. Kies het juiste instrument en het juiste thema, zodat het aansluit bij de omgeving en de teams in jullie organisatie. Thema's zijn ontwerp van werk, zelfmanagement, HR en leiderschapsstijl. 

Inschrijven voor vouchers 

Vanaf 1 september 2024 kun je als zorgorganisatie in de VVT weer inschrijven voor vouchers. Daarmee kunnen kosteloos interventies worden afgenomen voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Net als bij de vorige regeling worden vouchers toegekend voor zover het budget reikt.

De volgende vouchers komen beschikbaar:

  • Organisaties met 10 tot 1.000 medewerkers - 30.000 euro
  • Organisaties met 1.000 medewerkers of meer - 60.000 euro


Proeverij van interventies

In augustus en september komt er een 'proeverij'. Interventiepartners gaan dan korte interventies aanbieden waarmee zorgorganisaties alvast kunnen kennismaken met het aanbod. De inschrijving hiervoor is kosteloos en wordt zonder voucher opengesteld voor alle zorgorganisaties in de VVT.

Aanbod zonder voucher

Er komt ook een interventieaanbod waarvoor geen vouchers nodig zijn. Dit worden interventies waar veel behoefte aan is en/of waarmee goede resultaten zijn bereikt en die elders nog niet worden aangeboden.

Persoon werk fit final

Zo gaat het werken - de startdatum van deze procedure is op dit moment nog niet bekend

1. Aanmelden en vragenlijst invullen
De vragenlijst gaat over de duurzame inzetbaarheid bij jullie organisatie. Na het invullen ontvang je een samenvatting en wacht je op een bevestiging of de voucher is toegekend.

2. Toekenning voucher
Is de voucher bevestigd? Dan kun je een interventie kiezen uit het brede aanbod op deze website. In de samenvatting van de vragenlijst staan aanwijzingen om de best passende interventie te kiezen. 

3. Aanvragen interventie
Je neemt zelf contact op met de interventiepartner van je keuze voor een maatwerkafspraak en offerte. Binnen zes weken dien je je aanvraag met de offerte in. Tot die tijd wordt je voucherbudget gereserveerd, daarna vervalt het gereserveerde bedrag.

4. Goedkeuring en aan de slag
Wacht op een bevestiging van de offerte. Vervolgens kun je met je gekozen interventie aan de slag.

Wil je op de hoogte blijven van de regeling Duurzame Inzetbaarheid? Laat het weten via dit formulier. Dan houden we je op de hoogte.

Over de regeling

Met een MDIEU subsidie ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. Om de gewenste verbreding en versnelling te verkrijgen, zodat (steeds) meer VVT-organisaties structureel werk maken van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, bieden we een regeling om hen te stimuleren.

De interventies vallen binnen een MDIEU-subsidie. Ze worden binnen het programma De VVT werkt vandaag aan morgen centraal ingekocht en via deze regeling beschikbaar gesteld.