Over Morgen is het platform dat werk maakt van een toekomstbestendige zorgsector

Voor zorgmedewerkers

Respect! Dat jij elke dag weer met hart en ziel klaar staat voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Hoe intensief jouw werk soms ook is, niemand hoeft jou uit te leggen hoe mooi en belangrijk het is wat jij doet. Zelf ben jij ook heel belangrijk. Jouw kennis, ervaring en inzichten zijn goud waard. Voor je directe collega’s, voor mensen die zorg het hardst nodig hebben, maar ook voor de hele sector!

Onze uitdagingen

We houden allemaal van het eerlijke verhaal. Het is voor jou geen nieuws dat onze branche pittige uitdagingen kent. Hoe verzekeren we de kwaliteit van de zorg? Hoe houden we de werkdruk beheersbaar? Onderzoek leert dat jij je als zorgmedewerker over die onderwerpen de meeste zorgen maakt. Het moet dus echt anders. . Niet alleen voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken, maar ook voor jou en je collega’s.

Hoe gaan we het samen aanpakken?

Natuurlijk zetten we ons als branche in om ondanks de krappe arbeidsmarkt mensen naar de zorg te krijgen en goede opleidingsmogelijkheden te bieden. We kijken naar slimme oplossingen en nieuwe samenwerkingen. Maar het vraagt ook om anders te kijken naar zorg en hoe we het werk inrichten. Hoe gaan we het morgen anders doen dan vandaag?

Daarover willen we met jou in gesprek. Niet omdat het jouw verantwoordelijkheid is, maar omdat we denken dat jij onmisbaar bent voor echte verandering. We organiseren een theatervoorstelling speciaal voor jou en ontwikkelen een campagne om het gesprek ook op de werkvloer te voeren. We willen ook dat jij gezond en fit blijft en plezier in je werk houdt. Ontdek je persoonlijke mogelijkheden op ons kennisplatform.

Hoe Dan?

Oké, we moeten het werk dus anders organiseren, maar hoe dan? Vertel het ons. Jij bent elke dag dichtbij jouw cliënten. Wat maak je mee? Wat zijn jouw ervaringen? En hoe kan het volgens jou beter of anders? Welke inzichten uit de praktijk zijn de gamechangers om de zorg toekomstbestendig te maken? Daarover gaan we de komende tijd met elkaar in gesprek. Op de werkvloer en online. 

Naar de website

Lazzo

Alle medewerkers in de ouderenzorg moeten de kans hebben om zich te blijven ontwikkelen. Daarbij dragen de arbeidsomstandigheden eraan bij dat je gezond, gemotiveerd en productief kunt blijven werken tot aan je pensioen. Dat is waar Lazzo voor staat. Wil je je doorontwikkelen, wil je juist meer uren werken of meer weten en leren over hoe technologie jouw werk eenvoudiger maakt? Het kennisplatform Lazzo deelt oplossingen op maat die aansluiten bij jouw wensen.

Naar de website