Het programma

Met dezelfde aandacht en liefde voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken zorgen. Zonder dat onze zorgmedewerkers nog harder moeten rennen. Over Morgen bundelt campagnes, inzichten, initiatieven, programma’s, kennis en ervaringen. In dialoog met de sector, de maatschappij en vooral de zorgmedewerkers ontdekken we hoe de zorg er morgen uit moet zien.

Het programma

Leren & inspiratie

Elke organisatie in de VVT-sector is met dezelfde vragen bezig: hoe richten we de zorg voor morgen in? Wat werkt bij het anders organiseren? Hoe kunnen medewerkers meedenken en een rol krijgen in de uitwerking van hun ideeën? Hoe geven we vervolg aan het gesprek over de zorg van morgen om naar anders werken te komen? Vanuit het programma Over Morgen delen we ervaringen, verhalen, tussenresultaten en uitkomsten uit het onderzoek. Om elkaar op weg te helpen en ter inspiratie en om van elkaar te leren.

Leren en inspiratie
In gesprek

We moeten het werk anders organiseren. Maar hoe dan? Bij het antwoord op die vraag willen we zorgmedewerkers betrekken. Want het zijn hun inzichten, kennis en ervaring die keihard nodig zijn om de ouderenzorg te vernieuwen. Onder meer met onze theatervoorstelling en de bewustwordingscampagne Hoe Dan jagen we het gesprek over de verandering van het werk in de zorg aan.

In gesprek
Aan de slag

Een doelstelling vanuit het programma Over Morgen is om het gesprek binnen organisaties over de zorg van morgen aan te jagen en te ondersteunen bij activiteiten die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Op deze pagina bieden we suggesties aan om hier als organisatie, team of medewerker zelf (verder) mee aan de slag te gaan.

Aan de slag