Academische werkplaatsen

Een academische werkplaats is een plek waarin praktijk en onderzoek intensiever samenwerken en via actieleren kennis en onderzoeksresultaten met elkaar uitwisselen. En waar we de samenwerking tussen diverse professionals in het werk verbeteren. Binnen het programma Over Morgen hebben diverse organisaties meegedaan aan deze academische werkplaatsen met als thema duurzame inzetbaarheid.

Schermafbeelding 2024 04 16 om 11 53 02

Zelf aan de slag met een leerwerkplaats duurzame inzetbaarheid

Alle betrokken stakeholders hebben kennis over het probleem, maar niemand heeft  alle kennis voor een oplossing. Samen weten we méér. Oplossingen werken alleen als ze goed in de organisatie doordacht zijn, in samenspraak met alle betrokkenen. Actieleren is het gezamenlijk en gestructureerd zoeken naar oplossingen door middel van goed geïnformeerd experimenteren.

In 2023 heeft het programma bij verschillende zorgorganisaties academische werkplaatsen georganiseerd. Hiervan is een e-learning gemaakt, waarmee je zelf een leerwerkplaats over duurzame inzetbaarheid kunt opzetten. Wil je aan de slag met ziekteverzuim of personeelsplanning? Gebruik onderstaande e-learning met hulpmiddelen. 

Onderstaande e-learning kun je zelf doornemen. Er is ook een samenvatting in powerpoint.

Gemaakt met Padlet

Meer lezen? Bekijk hier de blog van Annet!

Academische werkplaats in beeld

  • Academische Werkplaats bij De Zorgboom
  • Academische werkplaats bij Kalorama