Over Morgen is het platform dat werk maakt van een toekomstbestendige zorgsector

Over Duurzame Inzetbaarheid

Een van de pijlers van ons programma is duurzame inzetbaarheid.

Investeren in duurzame inzetbaarheid is noodzakelijk in de sector. Het goede nieuws: er zijn voldoende mooie voorbeelden en goede instrumenten beschikbaar. Succesvolle en effectieve interventies die veel meer aandacht en bekendheid verdienen en nog veel belangrijker: ook ingezet en gebruikt kunnen worden. Daarom ondersteunen we zorgorganisaties met een regeling vol mogelijkheden. En uiteraard assisteren we graag bij de implementatie.

Meer over morgen

Interventies op maat

Geen collega of situatie is hetzelfde. Voor een succesvolle interventie is een ideale match belangrijk. De juiste collega met de juiste omgeving en het juiste instrument, maar ook met het juiste thema. Denk aan het ontwerp van werk, zelfmanagement, HR en leiderschapsstijl.

Organisaties kunnen zich nu inschrijven voor de regeling Duurzame Inzetbaarheid. Deelname betekent dat je interventies kunt kiezen ter waarde van € 20.000-€ 60.000 euro, afhankelijk van het aantal medewerkers:

10-499 medewerkers:
€ 20.000,-
500-1000 medewerkers:
€ 40.000,-
meer dan 1000 medewerkers:
€ 60.000,-


Hoe verbeter je de duurzame inzetbaarheid van collega’s? Met de scan ontdek je waar kansen liggen binnen jouw organisatie. Vervolgens kies je geschikte activiteiten uit de centraal ingekochte interventies.

Naar interventie overzicht

Zo werkt het

 1. Aanmelden en scan
  Meld je aan en vul een korte scan in.
 2. Advies
  Ontvang persoonlijk advies over de geschikte interventies voor jouw organisatie.
 3. Keuze en aanvragen
  Met de aanbeveling zoek je een interventiepartner die voor jouw een maatwerkafspraak en -offerte uitbrengt. Binnen zes weken dien je je aanvraag in, tot die tijd wordt je budget gereserveerd.
 4. Goedkeuring en aan de slag
  Na toekenning van de gelden kun je met je gekozen interventie aan de slag.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Heb je je al aangemeld? Dan heb je bericht gekregen over de vervolgstappen.

Over de regeling

Met een MDIEU subsidie ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. Om de gewenste verbreding en versnelling te verkrijgen, zodat (steeds) meer VVT-organisaties structureel werk maken van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, bieden we een regeling om hen te stimuleren.

De interventies vallen binnen een MDIEU subsidie. Ze worden binnen het programma De VVT werkt vandaag aan morgen centraal ingekocht en via deze regeling beschikbaar gesteld.

Downloaden 73.9kB

Support

Heb je hulp nodig of vragen over de aanvraag van deze regeling?
We helpen je graag verder. Stuur een mail of bel ons op 088-3888370.

Mail naar support